Willem van Konijnenburglaan 1a, 5613DW Eindhoven
Beter vindbaar in google

SEO optimalisatie

Search Engine Optimization is een woord dat we steeds vaker horen. Iedereen lijkt ermee bezig te zijn, maar het goed doen is helaas niet voor iedereen weggelegd. Vrij logisch, tegenwoordig zijn er tal van dingen waar rekening mee moet worden gehouden. Google wordt steeds strenger, evenals zoekmachines als Bing en Yahoo. Bij VGI zijn we gespecialiseerd in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Je SEO-optimalisatie bij VGI neerleggen heeft tal van voordelen.

 

Waarom SEO?

Als mensen tegenwoordig iets willen weten gaan ze niet meer naar een deskundig iemand, het wordt gewoon even opgezocht. Google, of een andere zoekmachine, is je beste vriend. Om die reden is het vindbaar zijn op een zoekmachine voor veel bedrijven van essentieel belang. Wie gevonden wordt, krijgt de kans zichzelf te laten zien.

Website optimalisatie is om die reden een belangrijk onderdeel van SEO. Je website moet zo worden ingedeeld dat een zoekmachine deze gemakkelijk kan verstaan en snappen. Je moet het hen zo makkelijk mogelijk maken, dan belonen zij jou met een betere vindbaarheid. Zo simpel is het eigenlijk.

Linken

Naast zoekwoorden, zijn ‘linkjes’ ook steeds bekender aan het worden in Nederland. Ook met het linken wordt er weer met een schuin oog gekeken naar klantgemak, en relevantie. Backlinks zijn daarin belangrijk. Backlinks zijn de links die op een andere pagina verwijzen naar jouw website. Als iemand jouw organisatie aanraadt op een forum en jullie website noemt, heb je een backlink te pakken.

Hoe meer backlinks je hebt, hoe relevanter je bent in de ogen van Google. Als je nu van plan bent om overal zelf links te plaatsen naar je eigen website kom je vroeg of laat van de koude kermis thuis. Hier zijn bepaalde regels voor opgesteld. Wanneer je binnen de lijntjes blijft noemen we dit white hat backlinks. Ga je daarbuiten? Dan hebben we met blackhat backlinks te maken. Bij VGI weten wij hoe je organisch, en op een legale manier, veel en waardevolle backlinks opbouwt.

Naast backlinks zijn interne links ook belangrijk. Je moet in je pagina’s door middel van linkjes verwijzen naar andere pagina’s op je website. Aan de achterkant van je website moet als het ware een spinnenweb worden gecreëerd, alle websites moeten aan elkaar worden gelinkt. Zoekmachines zien dan dat de pagina’s relevant zijn want ze zijn aan elkaar gekoppeld. Nogmaals: relevantie is op SEO gebied ‘the key to succes’!

Structured data en schema.org

Structured data van Schema.org moet ook mee worden genomen. Het heeft namelijk ook invloed op je SEO. Schema.org is een initiatief van Google, Bing & Yahoo, de drie grootste zoekmachines.

Met dit programma kan jij gemakkelijker HTML-pagina’s opmaken, hier worden zoekmachines weer vrolijk van. Zij kunnen door die pagina’s je website namelijk gemakkelijker lezen. Dit doen ze bijvoorbeeld om een snippet (voorproefje) te maken. Ook hierbij geldt weer dat we het Google zo makkelijk mogelijk moeten maken.

Kijken welke pagina’s het goed doen en welke beter moeten. We passen aan de hand van die analyses verder aan. Zo wordt jouw website steeds verder geoptimaliseerd. Onthoud goed: een website is nooit helemaal af.

Weet jij, of denk jij op welke zoekwoorden jij het beste kunt scoren?
Keywords

Eindstand zijn zoekwoorden ook nog steeds ontzettend belangrijk voor je SEO. Er moet een keuze worden gemaakt op welke zoekwoorden je gevonden wil worden. Dit doen we door middel van zoekwoorden optimalisatie. We bekijken welke zoekwoorden het hoogste zoekvolume hebben en waar een goede positie haalbaar is. Op basis van dit onderzoek worden de zoekwoorden gekozen en kan er een begin worden gemaakt aan het website optimalisatie proces.

Analyseren en optimaliseren

Analyseren

Als alles up and running is, is het belangrijk om te analyseren. Tracking met Google analytics is daar een belangrijk onderdeel van. Door alle gegevens te analyseren kunnen we op tijd bijsturen om resultaten nog beter te maken. Kijken welke pagina’s het goed doen en welke beter moeten. We passen aan de hand van die analyses verder aan. Zo wordt jouw website steeds verder geoptimaliseerd. Onthoud goed: een website is nooit helemaal af.

Laat ons jou zien hoe goed het kan zijn

Gratis SEO analyse