Template kopen of niet?

Heb jij wel eens een template gekocht voor jouw websites? Mooi design uitzoeken, demo importeren en gaan met die banaan…

⚠️Ik ga je vertellen waarom dit niet altijd een verstandige keuze is

Paar punten om over na te denken wanneer je een template aanschaft voor jouw website.

😱Veel templates worden gebruikt als affiliate platforms. Ze zitten bordenvol linkjes die data zenden naar de plugin ontwikkelaars. Met als doel dat jij de freemium plugins upgraden naar premium.

⚠️De meest bruikbare templates zijn vaak ook de meest verkochte templates. Koop jij er zo één? Dikke kans dat jij het knappere (of lelijkere) tweelingbroertje waarvan je niet wist dat die bestond ergens tegenkomt.

⏬Ze pretenderen vaak super geoptimaliseerd te zijn. In de praktijk valt het vies tegen. Door alle opties die je er als bloat bij krijgt, vertraagt je website enorm. Ik val in herhaling maar trage website, lage seo score!

✅Wat dan wel? Maak gebruik van custom templates of gebruik een bouwer als DIVI welke websites bouwt op basis van blanco templates.

Overigens kun je ook die templates goed optimaliseren en soms zijn ze een meer geschiktere keuze. Dat optimaliseren is echter een technisch klusje waar je je als leek niet aan zou moeten willen branden.