Willem van Konijnenburglaan 1a, 5613DW Eindhoven

Waarom een gratis website een uitstekende keuze is!

Huh? Geeft de slager nu zijn Angus Prime Rib T-bone steaks weg?

Yes dat doet deze Web-slager! Er is namelijk helemaal niks mis met het gebruiken van heel eenvoudige CMS systemen voor je website zoals Squarespace of Wix. Als je al ondernemer er tijd voor hebt om 70% van je werkweek te spenderen aan het bouwen/onderhouden van je website of webshop, of als je het “wel leuk” vindt. Zeker doen. Wil jij doen waar jij goed in bent en mij – als webdesigner – laten doen waar ik goed in ben, dan besteed het uit.

Ik ga je vertellen waarom. Maar eerst even een korte uitleg over de systemen op de markt waarin je een website kunt bouwen.

“Gratis” systemen als Squarespace en Wix 

Niks mis mee, maar met de nodige ‘mitsen’ en ‘maren’
Dit soort systemen zijn gericht op gebruiksvriendelijkheid voor jou als consument en hebben een (betaalde) premium versie als verdienmodel. Ze zijn super eenvoudig in gebruik. Je kiest een template, kunt die aanpassen en HOPPA je website is online. ‘Handig’ zou je denken maar in feite heb je nu niet heel veel meer dan een online schoolwerkstuk. Jouw online presentatie van jouw bedrijf. Je bent gebonden aan vooraf gekozen templates die maar tot op zekere hoogte zijn aan te passen.
Als je niet meer nodig (denkt) te hebben, dan is dat prima. Heb je genoeg tijd over naast het oprichten en voeren van je bedrijf. By all means, ik houd je niet tegen. Maar en zijn BETERE alternatieven.

Wat-is-WordPress-

En dan is er nog wordpress

Wordpress is een opensource CMS systeem. Dat houdt in dat zowel de code als het systeem toegankelijk is voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is een hosting, kennis en vooral heel veel tijd. En dan kun je in principe alles. Je kunt je website laten glitteren, muziek af laten spelen of juist heel rustig houden. Je kunt alles. Maar zoals een bekende superhero film quote luidt:

with great power comes great responsibility

Omdat je er alles mee kunt, kan ook alles mis gaan. Maar als alles goed gaat, dan heb je een echte Online medewerker die nooit ziek is, nooit moe is en altijd stevig doorwerkt. Zowel door omzet te genereren, als jou bedrijf het beste representeren online.

Web CMS zoals Squarespace

✅ Eenvoudig in gebruik
✅ Kan weinig mis gaan
✅ Door vooraf ingestelde templates, altijd een goed design
❌ Uiteindelijk betaal je toch per maand
❌ Veel restricties
❌ SEO, analytics vaak wel aanwezig maar beperkt
❌ Customisation vrijwel onmogelijk

Web CMS zoals WordPress

✅ Mogelijkheden qua design zijn oneindig
✅ Online marketing, SEO technisch vele mate beter
✅ Bouw handige tools in mbv plugins
✅ Echt gratis
❌ Als je niet weet wat je doet, ben je vatbaar voor errors, hackers en vooral: het hebben van een lelijke website die niet converteert.

lorem ipsum dolor sit amet…

Kies daarom voor een ervaren webdesigner

Leave a comment

Open chat
Hulp nodig?
Hallo! Waar kunnen we je bij helpen?